2014-.... YILLARI

Türkiye’de hayırseverlik geleneğinin yenilikçi aktörü olarak öncü bir rol üstlenen Sabancı Vakfı, filantropi sektöründeki 40’ıncı yılını kutlar. Sabancı Center’da düzenlenen basın toplantısında Vakfın 40 yıllık geçmişi, hayırseverlik anlayışı ve gelecek hedefleri aktarılır.

Basın toplantısında Sabancı Ailesinin hayırseverlik geleneğinin Sabancı Vakfı'nın kuruluşundan önceye dayandığını aktaran Güler Sabancı, Sabancı ailesinin 1940'larda başlayan köylerin yol ve su ihtiyaçlarını karşılama, zekat dağıtma ve okul yaptırma gibi hayırseverlik girişimlerinin 1974 yılında Sabancı Vakfı'nın kurulmasıyla kurumsallaştığını ve 2000'li yılların başında Sabancı Vakfı'nın toplumsal ihtiyaçlar doğrultusunda yeniden yapılandırıldığını vurgular. Yeni dönemde kadınların, gençlerin ve engellilerin sorunlarına etkili ve uzun soluklu çözümler üretmeye odaklandıklarını belirten Güler Sabancı, Türkiye'de sivil toplum kuruluşlarının projelerine hibe uygulamasını ilk başlatan vakfın Sabancı Vakfı olduğunun da altını çizer.

Sabancı Vakfı | 40. Yıl Basın Toplantısı

Sabancı Vakfı'nın, 40. yılını kutladığı 2014 yılında, Eskişehir'de yapımına katkı sağladığı Masal Şatosu'nun açılışı yapılır.

Türkiye Halkla İlişkiler Derneği (TÜHİD) tarafından gerçekleştirilen Altın Pusula Halkla İlişkiler Ödülleri'nde Sabancı Vakfı, kendi ev sahipliğinde İstanbul'da gerçekleşen ve "Girls Not Brides" Platformu (Çocuk Evliliklerine Son Vermek için Küresel Ortaklık) üyelerinin katıldığı "Çocuk Evliliklerine Beraber Son Verebiliriz: Ülkelerden Örnekler" uluslararası çalıştayı ile "Jüri Özel Ödülü"nü almaya hak kazanır.